1943. (Shadow of a Doubt) 376461.jpg376461.jpg376461.jpg
Ohjaus: Alfred Hitchcock
Pääosissa: Teresa Wright, Joseph Cotten, Patricia Collinge, Macdonald Carey

shad2.jpg Teresa Wright näyttelee nuorta Charlie tyttöstä, jonka elämä Santa Rosan pikkukaupungissa saa pontta, kun rikas enokaima Charlie (Cotten) saapuu kyläilemään. Kaikki ei kuitenkaan vaikuta olevan aivan kunnossa ja elokuvan aikana Charlie-neitosen ihailema eno muuttuu mukavasta miehestä omatunnottomaksi tappajaksi. Poliisikin on enon kannoilla.

Hitchcockin oma lempiohjaus ei jotenkin sytytä, vaikka periaatteessa palaset ovat kohdillaan. Uneliaaseen pikkukaupunkiin saapuva, itärannikolla rikkaita leskiä kuristanut Charlie-eno on kuitenkin alusta asti selvä pahis ja hänen kaksinaamainen käytöksensä ei riitä rakentamaan tarvittavaa jännitettä turvallisen kodon muuttumisessa hengenvaaralliseksi pikku Charlielle.

Kerronta tuntuu hieman pomppivan paikoitellen, toisessa kohtaa se taas jää junnaamaan itsestäänselvyyksiin. Hitchcockin hienoja valon ja varjon leikkejä nähdään muutamia, mutta ehkä aika on hieman ajanut Epäilyksen varjon ohitse? Amerikkalaisen unelmakodin konvetio on myös liian tuttu ja samalla vieras, jotta sen likaaminen murhaajalla tuntuisi kovinkaan kummoiselta. Edes lopun kliimaksiin ei oikein tunnuta saavan potkua, sillä eno Charlien on yrittänyt saattaa pikku Charlien hengiltä jo niin monta kertaa, että koko hommassa alkaa olla koominen maku.

Nimi Charlie muuten mainitaan elokuvassa triviatiedon mukaan 170 kertaa - elokuvalla on pituutta 108 minuuttia.