1985. (Witness) 376461.jpg376461.jpg376461.jpg376461.jpg
Ohjaus:
Peter Weir
Pääosissa: Harrison Ford, Kelly McGillis, Lukas Haas, Jan Rubes

poster6%20old%20Peter%20Weir%20Witness%2Peter Weirin elokuvista ei juuri yleensä ole pahaa sanottavaa ja vaikka Witness ei nouse aivan kirkkaimmalle korokkeelle, on se silti katsomisen arvoinen elokuva.

Nuori Lukas Haas näyttelee Samuelia, amishpoikaa joka kaupunkimatkallaan sattuu näkemään poliisin murhan. Kovaksikeitetty kyttä John Book (Ford) alkaa tutkia tapausta, mutta kun Samuel tunnistaa murhaajaksi toisen poliisin (Danny Glover), on Bookin, Samuelin ja hänen äitinsä Rachelin (McGillis) piilouduttava korruption kynsissä olevilta huumepoliiseilta amish-yhteisön suojiin. Elokuvan aikana Bookin ja vastikää leskeytyneen Rachelin välille syntyy hillitty romanssi, jonka varjona on kuitenkin amishien tiukat säännöt. Mutta lopulta Bookin on kohdattava hänen partnerinsa murhanneet miehet...

Ford on erinomainen kaikkinen maneereinensakin ja rakkaustarina McGilliksen kanssa tuntuu uskottavalta, vaikkakin "sellaisia" katseita vaihdetaan ehkä muutama (?) liikaa. Gloverin loppukohtaus on hienosti kuvattu, samoin tarinan ratkaisussa Weir on onneksi malttanut olla liikaa paisuttelematta realismin kustannuksella.

Tämä puhtaasti kolmen näytöksen elokuva ammentaa aika paljon amish-yhteisön kuvauksesta ja yksinkertaisesta, konstailemattomasta kerronnasta.